Friday, January 7, 2011

My name is...

Sepanjang 20tahun. memandangkan nama aku agak panjang, pelbagai nickname yg wujud sampailah berjumpa dengan yang selesa dipanggil.. Xdelah sampai satu list, tapi kalau sekarang cam ada 3 kategori nama mesra.. cewah~ahahaha....

1) Ni kira gelaran general.. Official punya.. so orang yang aku baru kenal, kawan satu course, satu kolej, satu Unimas, lecturers, to anyone yang kenal akula, 1st2 akan ku kenalkan diri as Athy. Panggilan lain tidak akan dilayan.. hahahaha

2) Ni old skool sikit.. Ni hanyalah untuk budak2 yang mengenali aku sejak sekolah menengah. Orang kan panggil aku Atey. Dari aku form 1 sampai form 5 memang itu la yang semua orang panggil.. Athy tu bermula dari zaman matriks dulu.. Tapi ada jugak orang yang aku baru kenal dibuat excecption panggil aku dengan nama ni. Contohnya, kaum famili atau kenalan dari family sendiri. Kawan2 kakakku, ababngku.. Satu lagi golongan adalah orang yang diintroduce atau dikenalkan melalui kawan2 sekolah atau kawan2 rapatku. Of course la kan, sebab since kawan ku panggil aku Atey so yang lain aku basically ikut..

3) ha~ golongan ni special ckit. why? because nama ni actually diolah sendiri oleh diorag sesedaphati, tapi aku rasa ok je.. tapi hanya, close friends aku je yang panggil.. Taytay. Tu yang diorang panggil. Conjugation daripada nnama yang Num 2 tadi diolah dengan sedikit kemanjaan... hahahahaha.. Tapi. Hanya diorang je yang boleh pakai.. Kalau orang lain yang panggil aku dengan nama tu, aku akan rasa sedikit canggung dan pelik.. Nak tegur, kang kecik hati geng, tp tu la.. hanya diorg sajaada privileges untuk panggil aku dengan nama ni.. kalau orang lain, mesti aku awkward giler.. giler yang sesungguhnya awkward...

apa2 pun,asalkan bukan panggilan yang menghina aku okay lagi kot..
dan yang penting lepas ni aku ada kelas,so chow cin chow!

2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

how to pronoun taytay?

taytay said...

teytey..mcm ya la bunyi nya... hahaha